Abs, core, back & shoulders!

Get into planking position, holding one dumbbell in each hand! Row one hand at a time, alternating sides each time! Repeat this motion for the desired amount of repetitions. Go a littler heavier than bicep weights since its your back and shoulders that's pulling the weight!



Comments
» Isabelle

Hej Terese!



Jag har följt din instagram ett bra tag nu och kom precis förbi din blogg. Jag skulle först och främst vilja tacka dig för all inspiration och framförallt alla underbara recept du lägger ut både här och på ig!



Min fråga till dig är: vad ska man göra med träningen och maten när man har gått in i en "plateau" som man kallar det på engelska? Jag har nämligen tränat

2-3 gånger i veckan, mycket sällan styrketräning, sedan Januari i år och har ändrat min kost ENORMT. Jag lyckades bli av med mycket av min fettvikt de två första månaderna, och vågen visade minus 3 kg! Detta var verkligen mycket för mig då jag inte vägde särskilt mycket till att börja med (56 kg) men jag kände mig ändå otränad och väldigt obekväm i min kropp överhuvudtaget.



När jag fortsatte träna och äta som jag gjort under 8 veckor så slutade jag plötsligt att se resultat. I mitten av maj hade jag till och med börjat gå UPP i vikt trots träning och hälsosam kost. Jag läste på internet att man då kommit in i en slags "plateau" då kroppen vant sig vid det nya energiintaget och ställt om sig därefter (dvs minskat ämnesomsättningen för att behålla nuvarande vikt).



Till min fråga: vad kan man göra när detta har hänt? Om jag blir ännu hårdare med kaloriintaget (vilket är det enda sättet för mig att ha någon som helst kontroll över min hälsa tyvärr) så kommer ju metabolismen gradvis bli sämre! Jag har heller inte tid till att träna mer kondition än vad jag redan gör. Det skulle vara jättesnällt om du kunde hjälpa mig med mitt problem, min motivation håller på att försvinna totalt i och med mina kilon som gradvis kommer tillbaka!



(Kunde inte hitta din mail så hoppas denna kommentar är OK.)



Tack på förhand!



Hälsningar

Isabelle



PS: Kan ju nämna att jag inte kör på styrketräning då jag fick en mycket osmickrande kropp sist jag använde mig av sådan träning. Kände mig väldigt maskulin och biffig, och har därför en sorts "fobi" att börja med det igen.

2012-06-06 // 22:59:32
» Terese

Hej! :) Vad kul att du gillar min IG-profil! :)



Mitt tips skulle vara att för det första sluta räkna kalorier om du gör det, och skit i vågen! Som du kanske har läst så väger jag lika mycket som innan jag började "styrketräna", men ser inte alls likadan ut, så vågen är inget bra sätt att mäta.



Om du är rädd för att bli biffig så kan du göra mer toning-styrketräning, dvs. lättare vikt och fler repetitioner. På så sätt kommer du se resultat utan att bli klump-musklig. dessutom kommer din metabolism öka eftersom du får "mer" muskler.



PLUS!!!! Du kanske äter för få kalorier redan, vilket resulterar i att du inte bränner på samma sätt. Så prova öka lite, så klart med bra mat och inte typ godis :P En annan anledning till att du inte kommer vidare kan vara att du har kört likadan träning för länge. Prova att variera lite, prova olika hiit-program tex. :)



Hoppas att något kan hjälpa dig i alla fall :)

2012-06-08 // 18:27:38
URL: http://karolinaterese.blogg.se/

Comment on the post here:

Name:
Remember me?

E-mail address (Won't get published):

URL/Blog address:

Comment:

Trackback
Thank you for visiting my page! Feel free to use all my recipes, but please, don't forget to mention me, link to this page or tag me @karolinaterese if it's on instagram!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...